Keuzehulp bij Zorgstandaard Conversiestoornis in ontwikkeling

De implementatie van de Zorgstandaard Conversiestoornis wordt gestimuleerd door de ontwikkeling van een keuzehulp die het werken volgens de zorgstandaard vergemakkelijkt. Op 31 augustus 2017 hield TNO een posterpresentatie omtrent de ontwikkeling van deze keuzehulp op het European Conference on Developmental Psychology.

Er was veel interesse in de ontwikkeling van de keuzehulp. Vragen gingen o.a. over waar de keuzehulp te vinden zal zijn, wat de wetenschappelijke evidentie is voor de behandeling van conversiestoornis, hoe het proces van ontwikkeling eruit ziet en welk theoretisch model ten grondslag ligt aan de keuzehulp.

Tevens hebben deelnemers van gedachten gewisseld omtrent het begrip ‘autonomie’ binnen gezamenlijke besluitvorming. Autonomie wordt ten onrechte soms gezien als onafhankelijk van anderen een beslissing maken, terwijl autonomie juist ook betekent dat je je door anderen laat informeren. De zorgverlener heeft binnen gezamenlijke besluitvorming dus niet een verwaarloosbare rol, maar is een belangrijke actor voor de autonomie van de cliënt.

De keuzehulp wordt eind dit jaar opgeleverd. Bekijk de poster (pdf) die tijdens de presentatie is gebruikt.


Deel dit bericht via: