Video: Zorgstandaarden Alcohol- en Opiaatverslaving

‘Voor de eerste keer is herstel en herstelondersteunende zorg een essentieel onderdeel van de behandeling.’ Ervaringsdeskundige Jo Swinkels werkte mee aan de ontwikkeling van de Zorgstandaard Problematisch alcoholgebruik en alcoholverslaving en de Zorgstandaard Opiaatverslaving.

Ook psycholoog Peter Greeven was betrokken. ‘Het nieuwe vind ik dat het voor de patiënt en naasten duidelijk is wat ze van de zorg kunnen verwachten en welke impact je als patiënt kunt hebben op je behandeling.’ In deze video vertellen zij meer over de voordelen van de standaarden.

De standaarden zijn opgenomen in de database ggzstandaarden.nl:
Zorgstandaard Problematisch Alcoholgebruik en alcoholverslaving
Zorgstandaard Opiaatverslaving

 


Deel dit bericht via: