NKO draagt zijn werk over aan Akwa

Per 1 oktober a.s. gaat het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz (NKO) op in Akwa, alliantie kwaliteit in de ggz. Hiermee draagt het bestuur van NKO zijn taken over aan het bestuur van Akwa. Ook directeur Sebastiaan Baan neemt afscheid. Het bestuur kijkt terug op een succesvolle periode. Jeroen Muller, voorzitter: ‘In de afgelopen vier jaar is bijna de gehele DSM V in nieuwe zorgstandaarden beschreven en hebben we een mooi aantal generieke modules ontwikkeld. Dat deden we samen met zo’n 1.000 gedreven en gepassioneerde patiënten, naasten en professionals. Een resultaat om trots op te zijn.’ 

Het NKO bereikte de afgelopen jaren een aantal mijlpalen. Van de publicatie van de eerste standaard tot de lancering van de database ggzstandaarden.nl. Een van de hoogtepunten was het indienen van de kwaliteitsstandaarden bij het Register van het Zorginstituut. Muller: ‘Hiermee realiseerden we een doelstelling die we ons bij de oprichting van het NKO hadden gesteld. Dat we de zorgstandaarden, generieke modules en richtlijnen konden aanbieden, is een succes dat we door samenwerking met alle partijen hebben bereikt. We zijn iedereen dan ook zeer dankbaar voor de mooie bijdragen die zijn geleverd in de afgelopen jaren.’

Het werk van het NKO gaat nu verder in Akwa. Dit nieuwe kwaliteitsinstituut van de ggz krijgt als kerntaken de (door)ontwikkeling en ondersteuning van de implementatie van kwaliteitsstandaarden en komt onder regie van professionals en patiënten en hun naasten te staan. Muller: ‘We zijn verheugd dat het werk van de afgelopen vier jaar op deze manier wordt geborgd en gecontinueerd. Op die manier kunnen patiënten en hun naasten blijven rekenen op de best passende zorg.’

Hoe verder?

Akwa is als organisatie vanaf 1 januari 2019 volledig operationeel. Dit najaar wordt hard gewerkt aan de inrichting van de organisatie en een passende nieuwe website. Om die reden vindt u dit najaar op deze website en www.ggzstandaarden.nl nog nieuws over gepubliceerde kwaliteitsstandaarden en implementatietools.

Hoe kunt u ons bereiken?

De medewerkers van het NKO worden werkzaam bij Akwa. U bereikt hen voorlopig nog op hun oude mailadressen en telefoonnummers. Per e-mail kunt u ook contact opnemen via secretariaat@akwaggz.nl.

Op de hoogte blijven

Wilt u vanaf januari 2019 niets missen van ontwikkelingen rondom de kwaliteitsstandaarden en kwaliteitsregistraties? Abonneert u zich dan alvast op de nieuwsbrief van Akwa.


Deel dit bericht via: