Standaarden

Op ggzstandaarden.nl vindt u alle ontwikkelde standaarden.

ggzstandaarden.nl

Alle zorgstandaarden en generieke modules raadpleegt u via de database www.ggzstandaarden.nl.

Als zorgprofessional wilt u immers snel de relevante, actuele informatie uit de zorgstandaarden, generieke modules en richtlijnen die u op dat moment nodig heeft. Vanuit die gedachte heeft het NKO de database ontwikkeld.

Over de database

Op ggzstandaarden.nl vindt u een beschrijving van alle stappen in het hele zorgproces voor mensen met een bepaalde psychische aandoening. Daarbij krijgt u informatie over onder meer de behandelmogelijkheden zoals deze in de zorgstandaarden, de bijbehorende generieke modules en richtlijnen zijn uitgewerkt. Informatie die op elkaar aansluit staat bij elkaar of linkt naar de betreffende paragraaf.

De database biedt daarnaast de mogelijkheid om binnen het geheel van standaarden te zoeken. Uw zoekopdracht geeft resultaten uit de zorgstandaarden, generieke modules en richtlijnen.

Bekijk ook onze animatie over het raadplegen van de zorgstandaarden:

Patiëntenvoorlichting

De informatie uit de standaarden is voor patiënten en naasten ook toegankelijk op Thuisarts.nl, een medische voorlichtingswebsite met laagdrempelige informatie over gezondheid en ziekten. Op basis van elke standaard is op deze website informatie over het betreffende onderwerp toegevoegd of aangepast. Hierdoor is veel patiëntenvoorlichting over psychische aandoeningen ook via Thuisarts.nl te raadplegen.

Door bij Thuisarts.nl aan te sluiten, weten patiënten en hun naasten wat zij mogen verwachten van de zorg en ondersteuning. Dit draagt bovendien bij aan gezamenlijke besluitvorming in het zorgproces.